Meny Lukk

Varians på spilleautomater

De aller fleste har en formening om hva varians betyr. Det har noe med variasjon å gjøre. Men, når det gjelder varians på spilleautomater er det nok mange som blir usikre. Her kan du lære deg alt du må vite om varians. Det kan sikre deg flere eller større gevinster på spilleautomater.

Hva er varians?

Når vi snakker om varians på spilleautomater snakker vi selvsagt ikke om de store variasjonene som finnes på for eksempel design eller slotfunksjoner. Men, før vi går nærmere inn på hva varians er når det gjelder automater vil vi forklare litt mer om hva dette begrepet betyr.

Spør du Wikipedia vil de forklare deg at varians er et mål på variasjon. Wikipedia skiller mellom to ulike typer. Dette er teoretisk varians og empirisk varians.

Varians på spilleautomater

Når vi snakker om variasjoner på spilleautomater snakker vi selvfølgelig om gevinster. Varians når det gjelder spilleautomater er et viktig mål som sier noe om forventet gevinst på et bestemt antall spinn.

La oss si at du har en spilleautomat med lav varians og en RTP på 97 %. På denne spilleautomaten er det lite variasjon i gevinstene. Det betyr at sjansen for å få en utbetaling som er lik RTP er stor.

Motsatt er det om du spiller på en automat med høy variasjon på utbetalingene og 97 % RTP. Satser du på denne er det liten sjanse for at du får en utbetaling som er lik RTP. Sjansen er her stor for at du enten taper langt mer enn hva RTP tilsier eller vinner langt mer.

Lavvarians spilleautomater

Lavvarians spilleautomater er automater med lav risiko. Det er liten variasjon i gevinstene som utbetales, noe som gjør at faktisk gevinst etter et bestemt antall spinn er tilsvarende forventet gevinst. Forventet gevinst er i denne sammenhengen tilsvarende tilbakebetalingsprosenten. Mange spillere foretrekker disse automatene siden det sjeldent går lang tid mellom hver gevinst. Men, nedsiden med mange gevinster er at gevinstene ofte er små.

Høyvarians spilleautomater

På den andre siden har vi høyvarians spilleautomater. Her er det som nevnt liten sjanse for at faktisk gevinst er veldig lik forventet gevinst etter et bestemt antall spinn. Variasjonen i gevinstutbetalingene er stor, noe som betyr at det kan gå lengre tid mellom hver gevinst, men her vil de ofte være større. Det er mange VIP hi rollere som foretrekker disse automatene. Grunnen til det er nettopp at gevinstene ofte er langt større.

Hvordan bruke varians til din fordel

Går det an å bruke denne kunnskapen til din fordel? Ja, helt klart. Det er ingen tvil om at dersom du kjenner til varians vil det bli enklere for deg å finne en spilleautomat som du kommer til å like. Det kan gi deg en langt bedre spillopplevelse når du er på casinoet. Foretrekker du å få mange gevinster når du spiller, og ikke bryr deg så mye om hvor store de er, da er lavvariansautomater riktig valg for deg. Vil du derimot ha sjansen til å vinne en av de virkelig store gevinstene er høyvarians spilleautomater det riktige valget.